Sisteme de control acces

Interfonie / Videointerfonie

In concordanta cu standardele noi de viata si cu o evaluare realista a riscului pe care il presupune proprietatea, se poate opta pentru accesul in imobile controlat printr-un sistem de interfonie sau videointerfonie.
Cu ajutorul unui sistem interfon aflati instantaneu cine va viziteaza, puteti comunica cu persoana aflata in afara proprietatii dumneavoastra, iar prin intermediul unui sistem videointerfon aveti in plus posibilitatea de a viziona persoana care va apeleaza.
Designul atractiv al videointerfonului il face integrabil orice decor iar imaginea video redata poate fi alb-negru sau color.
Prin intermediul unui sistem interfon sau videointerfon aveti optiunea de a alege daca doriti sa permiteti accesul in proprietatea dumneavoastra persoanelor care va apeleaza.
Sistemele interfon si videointerfon se compun din:

Postul de exterior

Se instaleaza in imediata apropiere a usii principale de acces spre imobil.
Prin intermediul postului de exterior se creaza comunicarea audio -video cu persoana ce solicita accesul spre proprietatea dumneavoastra.
Posturile de exterior pot fi de tip ingropat sau aplicat, prevazute cu unul sau mai multe butoane de acces – pentru una sau mai multe familii ce locuiesc in acelasi imobil.

Postul de interior

Se instaleaza in functie de optiunile beneficiarului.
Creaza comunicarea cu persoana din exteriorul cladirii.
Poate fi de tip mobil sau fix, model pentru fixarea pe perete, pentru birou, etc.
Poate comunica numai cu postul exterior sau si cu alte posturi interioare conectate in acelasi sistem (intercomunicatie).
Este prevazut cu buton de actionare a yalei electromagnetice (pentru deschiderea porti sau a usii de acces).

Yala electromagnetica

Se instaleaza la poarta sau usa principala de acces spre imobilul beneficiarului pentru actionarea deschiderii acesteia de la postul de interior.
Poate fi de tip ingropat sau aplicat.

Sisteme de pontaj si control acces

Daca doriti controlul riguros al personalului in anumite zone de acces si evidenta acestora (pe computer prin intermediul unui soft specializat), puteti introduce un sistem electronic de control al accesului si pontaj.
Sistemele de control acces pot fi folosite atat pentru a impiedica patrunderile neautorizate in anumite spatii cat si pentru a tine evidenta persoanelor care au acces in anumite incaperi.
Sistemul consta in utilizarea de catre persoanele agreate, la intrarea in zone de acces controlate, de cartele magnetice sau de proximitate, tastaturi cu cod de acces, cititoare de amprenta sau cititoare de iris.
Sistemului de control acces ii poate fi implementat un software adecvat pentru controlul fluxului de personal.
Un sistem de control acces poate fi compus din:

Centrala de control acces

Este unitatea centrala care gestioneaza punctele de control al accesului, unitatile de comanda, cititoarele, broastele si yalele electromagnetice de actionare a usilor.
Are rolul de a primi informatiile de la cititoarele sau tastaturile asimilate, decide blocarea sau deblocarea accesului in zona respectiva, memoreaza informatiile primite de la cititoare sau tastaturi, tine evidenta si afiseaza prin intermediul unui software specializat data, ora si locul prin care a fost permis accesul, respectiv persoana care a solicitat si a primit accesul in zona controlata.

Cititor de cartela magnetica

Citirea cartelei magnetice se face prin trecerea acesteia prin fanta cititorului, respectiv prin fata capului magnetic de citire. Citirea cartelei magnetice presupune un contact fizic intre cartela si capul de citire, din acest motiv durata de folosire a cartelei si a capului de citire este limitata.

Cititor de cartele de proximitate

Citirea cartelei de proximitate se face prin simpla apropiere a acesteia, la o anumita distanta de cititor.
Cititorul si cartela de proximitate nu au timp de viata limitat, problemele de functionare nu pot interveni teoretic la acest tip sistem decat prin eventuala distrugere fizica a cartelei sau a cititorului.

Tastatura de acces

Este elementul clasic dintr-un sistem de securitate care permite introducerea unui cod (combinatie dintr-un anumit numar de cifre).
Se foloseste independent sau in conjunctie cu un cititor de cartela, pentru a spori gradul de securitate.

Cititor de amprente sau iris

Prin memorarea si compararea in baza de date a amprentelor sau a irisului utilizatorilor sistemul poate permite sau nu accesul persoanelor in zonele controlate.

Yala electromagnetica sau electromagnet

Reprezinta elementul de blocare/deblocare a usii de acces, comandat electronic de catre unitatea de control.

Bariere auto

Barierele electromecanice sunt un element de eleganta si siguranta pentru o serie larga de ansambluri rezidentiale sau industriale, cum ar fi: parcarile publice, parcarile particulare, parcarile industriale, caile de acces cu trafic limitat cum sunt cele din preajma institutiilor publice importante sau caile de acces controlat (vami, porturi, aeroporturi etc.)
Barierele au un sistem de siguranta avansat, ce previne impactul cu obiectele aflate eventual dedesubt, in timpul coborarii. Gama variata de posibilitati de montare si caracteristici tehnice le fac utile acolo unde este nevoie de controlul accesului.

Automatizari pentru porti batante / culisante

Automatizarea portilor este o masura potrivita atunci cand se doreste modernizarea structurlor de accesi existente, fara a se modifica cu nimic aspectul exterior. Este cazul majoritatii constructiilor vechi, unde instalarea unei porti cu design modern face adeseori nota discordanta cu restul, astfel ca solutia nu este viabila. In aceste situatii singura posibilitate consta in instalarea unor elemente motoare ascunse sau greu vizibile, atasate de structura initiala.

Usi garaj sectionale

O simpla activitate, cum este cea de deschidere si inchidere a usii clasice de garaj, coborarea, urcarea si iar coborarea din automobil pot deveni corvoade neplacute atunci cand se desfasoara pe timp de ploaie, frig, intuneric sau dupa o zi grea de munca. Insa daca toate aceste probleme sunt rezolvate pintr-o simpla apasare pe un buton de telecomanda, fara macar a cobori din automobil viata apare in culori mult mai vii.
Garajul este, de cele mai mlte ori, cea mai larga intrare in casa Dumneavoastra insa, in acelasi timp si cea mai vulnerabila. Daca sistemul de inchidere nu este sigur, garajul este practic cel mai slab punct de intruziune. Usile de garaj sectionale va ofera securitatea dortia, prin modul special de fixare in cadru rezistent, ancorat in mai multe puncte si prin mecanismul special de blocare.